Eye Of The Tiger?!?

Om denne video

Visninger : 2229

Category: De sjove, De søde og Katte.

Share
       
Share

Indsendt af Bolle,
I denne sjove og søde video ser vi en noget alternativ version af “Eye og the tiger”.

DAGENS SJOVE BILLEDE

LIKE VORES FACEBOOK SIDE OG FÅ SJOVE BILLEDER HVER DAG!   

SE FLERE SJOVE BILLEDER HER

Hvordan passer man sin hest optimalt - Del billedet på Facebook her!

Ridning er en populær hobby, og det er ikke uden grund. Når man én gang har prøvet fornemmelsen af at går i ét med hesten og bare følger dens bevægelser, er man solgt. Men inden man anskaffer sig en hest, så skal man også være opmærksom på, at der forskellige hensyn der skal tages for at din hest trives. I denne artikel giver vi dig tips til hvordan du får en ridehest der trives.

Stalden og fold

Først og fremmest skal man finde en stald til sin hest, hvor den kan være. Det er vigtigt, at der er god plads i stalden. Find et sted hvor stalden er så stor, at hesten har mulighed bevæge sig og den har noget plads at boltre sig på. Herudover skal klimaet i stalden være godt for hesten. Heste er sarte dyr, hvis de befinder sig i en stald med lavt til loftet og meget støv risikerer hesten at få luftvejsinfektioner. Så generelt er det godt

Det er også vigtigt, at man holder sig for øje at heste er sociale dyr, dvs. de skal gerne på fold hver eneste dag for at få noget kontakt til andre heste og dermed få deres sociale behov opfyldt – heste er flokdyr og de skal gå med andre heste! Sørg også for at der er nok græs på folden hvor hestene går. Hvis der ikke er nok græs bør du fodre med hø eller halm på folden, så hestene hele tiden har noget at gå og rode med.

Da heste er flokdyr, som nogle gange kæmper om deres plads i hirarkiet. Som en daglig del af plejen bør man tjekke hesten hver dag, om den har nogen skader eller andet, som skal efterses. På den måde holder man hele tiden øje med hestens tilstand, om den har det godt eller om den skal efterses af en dyrlæge.

Når du ikke selv har plads til hesten

Ønskescenariet for rigtig mange vil selvfølgelig være at have en stald hjemme, så man som rytter kan bestemme over, hvordan hesten bliver behandlet og har det. Men for rigtig mange er virkeligheden en anden og man er nødt til at finde et sted at opstalde hesten. Her er det vigtigt at du har tillid til det sted du opstalder din hest og de aftaler du laver bliver overholdt. Spørg dig for og se på de heste der allerede er opstaldet inden du bestemmer dig. Kan du se at hestene ikke trives, skal du selvfølgelig ikke opstalde din hest på det pågældende sted. Se også efter hvordan de andre hestebokse ser ud. Hestene skal helst stå i frisk strøelse og der skal gerne være en vandkop i boksen.

Fodring af hesten

Selve fodringen af hesten skal også foregå på en bestemt måde. Fra naturens side er hesten indrettet således at den er vant til at gå og finde føde over hele døgnet – derfor skal fodringen af hesten også ske over hele døgnet og ikke kun et par gange om dagen. Hesten skal altid have adgang til frisk vand. Pasning af ens hest er vigtigt, da hestens velvære er fundamentet for en hest der trives og en hest du som rytter får det bedste ud af. Hvis du hele tiden sørger for at din hest har det godt og har optimale forhold har du også som rytter de bedste forhold for at præstere.