Geden kalder!

Om denne video

Visninger : 4427

Category: De sjove, Favorit dyr og Gård-dyr.

Share
       
Share

Indsendt af ALLAN!,
En super griner dyre video med 2 geder der kalder på hinanden.

DAGENS SJOVE BILLEDE

LIKE VORES FACEBOOK SIDE OG FÅ SJOVE BILLEDER HVER DAG!   

SE FLERE SJOVE BILLEDER HER

5 tips til at holde dit kæledyr sund og rask - Del billedet på Facebook her!

Det er skønt at have kæledyr i hjemmet. De giver så meget liv og spreder hygge og glæde omkring sig. Men et kæledyr kan også blive syg – eller på anden måde mistrives. Man kan heldigvis søge dyrlæge i for eksempel Albertslund Dyreklinik, hvis det bliver nødvendigt. Men vi alle kan – og bør – forsøge at forebygge sygdom og mistrivsel hos vores kæledyr. Her kommer 5 tips til at holde dit kæledyr sund og rask.

kæledyr

Motion

Vi alle har det generelt bedst, når vi er aktive og sørger for at dyrke en eller anden form for motion. Det gælder også for eksempelvis hunde og katte. Motion er en måde at holde kroppen ved lige – både indvendig og udvendig. En hund eller kat, der ikke får noget motion, kan meget vel begynde at blive for tyk, og derfra kan der komme mange problemer. Fedme kan være et alvorligt problem, også for et dyr. Så man kan bidrage med at holde dyrlægen fra døren ved at dyrke motion med sit kæledyr.

Foder

Det er af stor betydning at finde det rette foder til ens kæledyr. Det er ikke lige meget, hvad en hund eller kat får at spise, og der kan være mange hensyn at tage med indover. Race, alder, køn, aktivitetsniveau og eventuelle lidelser er altid relevante emner. Man kan spørge sin hunde dyrlæge eller katte dyrlæge om råd og vejledning omkring foder, hvis man er i tvivl. For man kan hurtigt komme i tvivl om, hvilket foder der vil være bedst egnet til netop ens kæledyr. Man vil jo gerne kræet det bedste. Heldigvis er der gode muligheder for at finde en god dyrlæge at tage med på råd – hvis man for eksempel bor i Ishøj eller Glostrup.

Selskab

En kat er ofte sin egen. Men det er også rart for den at have et hjem og en familie at komme hjem til efter en føjte-tur. En tryg base, hvor den kan vælge selskab fra eller til. Men bare det, at den har muligheden for selskab og nærvær, og hvor den kan blive aet og hygget om, har betydning. Det er også noget, en hund kan lide. En hund vil typisk meget gerne have selskab og være sammen med ”sin flok”. Det vil måske endda føle sig meget ensom uden sin flok, når den for eksempel er alene hjemme. Husk da at give din hund – eller hvilket kæledyr du nu har – godt selskab, når der er lejlighed til det. Det er godt for sindet og helbredet – for både hund og ejer/dyr og menneske. Det er ren lykke.

Tandpleje

Det kan være ganske udfordrende at børste tænder på en hund eller kat. Ofte vælger vi mennesker nok også at lade være, det kan desuden være let at komme til at glemme. Men vores kæledyrs tænder har også brug for pleje. Ellers kan der opstå tandsygdomme, som også kan være med til at sprede bakterier til andre steder i kroppen. Desuden ved vi jo, at det ikke er rart at have tandpine. Og sker skaden, kan det ende med, at ens kæledyr skal have rykket tænder ud hos dyrlægen. Det er hverken rart for kæledyret eller ens egen pengepung. Så tandpleje er en god ting.

Jævnligt besøg hos dyrlægen

Generelt er det en god idé at tage sit kæledyr med på en dyreklinik en gang imellem. Blot for at få tjekket dyrets helbred, få gode råd og vejledning – og for eventuelt at komme begyndende problemer i forkøbet. Det er på den lange bane godt givet ud for kæledyrets sundhed og trivsel – og for ens egen pengepung. Og så vil vi jo gerne beholde vores kæledyr i mange år. Sunde og raske.