Indsendt af Kasper L,
I denne video laver en flok hyrder nogle vildt flotte formationer med deres får – man kan næsten kalde det kunst. SKAL SES!
En ferie er altid dejlig afslappende og giver et pusterum fra hverdagen. For rigtig mange betyder det, at kæledyret bliver hjemme og i stedet bliver passet af en pårørende eller en bekendt.
Det er dog også en mulighed at tage din hund eller kat med på ferien, for også at give den mulighed for at opleve en anden verden end indersiden af huset og lokalområdet.
Som med næsten alt andet, når du skal rejse, er der flere ting, du bør være opmærksom på, når du gerne vil have din lille ven med på ferien.
Regler i forhold til flyvning
Hvis du vælger at flyve til destinationen, er der en masse regler, der skal overholdes, for at dit kæledyr kan få lov til at tage med. Reglerne er desværre kun blevet strammere i de seneste år grundet den enorme stigning i rejsende.
Det vigtigste du skal gøre, er at undersøge det specifikke flyselskab, du skal rejse med, for at se, hvordan reglerne forlyder sig hos dem. De er nemlig ikke ens overalt.
Mange flyselskaber kræver et bevis for, at dit kæledyr er sund og ikke har sygdomme, der kan være til fare for andre rejsende og helt generelt. Det vil typisk være en del af det hundepas, du skal anskaffe dig – såfremt der er tale om en hund. Dette pas kan du anskaffe dig hos den lokale dyrlæge.
Der er stor sandsynlighed for, at din hund ikke vil have mulighed for at komme med i kabinen – så det bør du have trænet den i hjemmefra. Det kan nemlig meget nemt gå hen at blive en ubehagelig oplevelse for din hund at rejse i en transportkasse.
Inden rejsen bør du ikke lade din hund skovle mad i sig. En god idé er at lade den faste i 5-6 timer inden selve rejsen. Inden turen holder du naturligvis en kort pause, hvor hunden kan få tisset af. Herefter skal du sørge for, at den har adgang til vand, så den ikke går hen og bliver dehydreret under turen.
Og her slutteligt; lad vær med at lav en stor farvelscene sammen med din hund, hvis du ikke skal rejse i samme rum som den. Hold energiniveau og positiviteten høj, så din hund ikke bliver påvirket af situationen. Den skal absolut ikke tro, at det er sidste gang, den ser dig.
Forbered dit kæledyr på transporten
Transporten er rigtig hård. Selv for os mennesker, som – modsat kæledyr – rent faktisk har en idé om, hvad der foregår omkring os og hvordan det påvirker os og vores situation. Så bare forestil dig den forvirring, der hviler over os, når vi rejser – og så gang den med ti.
Derfor er det uhyre vigtigt, at du forbereder kæledyret på, at den skal ud på en længere tur.
Hvis dit kæledyr ender med at skulle rejse i en transportboks er det vigtigt, at den får tilstrækkelig med motion i hverdagen og generelt er i god form.
Du træner dit kæledyr til en transportboks ved at oplære den i, at tætte rum ikke er skræmmende. Det tager tid at opbygge dit kæledyrs forhold til små rum, men det er en nødvendighed. Sørg for at have et positivt kropssprog når det handler om denne øvelse – og respekter dit kæledyrs tempo. Det er allervigtigst, at hunden har det godt med tilvænningen.
Artikel er skrevet i samarbejde med RejseGear.dk