Prutte på hunde joke

Om denne video

Visninger : 5834

Category: De sjove, De underlige og Hunde.

Share
       
Share

Indsendt af Asker,
Sjov video hvor en fyr laver lidt sjov med nogle hundeejere ved at prutte på deres hunde!

DAGENS SJOVE BILLEDE

LIKE VORES FACEBOOK SIDE OG FÅ SJOVE BILLEDER HVER DAG!   

SE FLERE SJOVE BILLEDER HER

Video: Sådan kan du også rense dine tagrender! - Del billedet på Facebook her!

Det er snart efterår – store mængder regn og blade der falder af træerne, er derfor lige rundt om hjørnet. Din tagrend skal derfor snart vise sit værd, og med de stigende nedbørsmængder i Danmark er det vigtigere end nogensinde, at din tagrend er renset helt ren, opsat korrekt og er 100% tæt. I denne artikel vil vi forklare, hvilke skader en potentielt utæt eller fyldt tagrend kan gøre på dit hus, og hvordan du så kan undgå dette ved at rense og vedligeholde den korrekt.

Vi få stadigt mere regn

Ifølge dmi.dk har vi siden 1874 i snit set mere nedbør hvert eneste år. Udover at den gennemsnitlige mængde nedbør hvert år er stigende, så er den mængde vi får ad gangen også blevet højere. For eksempel ser vi i dag langt flere skybrud end vi gjorde i 1980.  Kilde: dmi.dk

Med denne udvikling i nedbør er det klart, at din tagrend er kommet på hårdere og hårdere arbejde med årene. Jævnlig Rensning af tagrender er derfor vigtigere end nogensinde før, og får du det ikke gjort, risikerer du alvorlige skader på dit hus.

Skader fra regnvand

Sørger du ikke for at få rengjort dine tagrender, risikerer du følgende skader på dit hus:

  • Skimmelsvamp
  • Facade skader

Hvis din tagrend ikke er renset, og derved løber over, vil vandt med al sandsynlighed ramme dine ydremure, gavl, vinduer og døre. Store mængder vand på f.eks. ydremuren kan i værste fald give skimmelsvamp, da vandt kan trænge ind i små revner og derved skabe fugt i selve mure. Facadeskader kan opstå, hvis vandet falder ned på dine trædøre eller en oppudset væg. Her ville vandet kunne ødelægge træet i døren eller få pudset på din væg til at skalle af.

Du kan dog sagtens undgå disse skader, hvis du vel og mærke sørger for at få renset dine tagrender.: støvsugning af tagrender eller den traditionelle metode

Støvsugning:

Som titlen på denne artikel beskriver kan du nu om dage leje en tagrendestøvsuger og simpelthen støvsuge din tagrend for skidt. Ser videoen herunden!

Den traditionelle fremgangsmåde:

Du kan typisk rense dine tagrender med en lille graveske. Brug denne graveske til at tage de største elementer i tagrenden såsom blade, grene og slam. Brug herefter en stiv børste til at fjerne det snavs der er groet fast på bunden af tagrenden.

Husk altid at spule efter med en haveslange. Når du gør dette, så hold også øje med at vandet har fri passage ned gennem nedløbsrører. Et fyldt eller stoppet nedløbsrør kan nemlig være lige så kritisk som en fyldt tagrend.  Sikre derudover også, at din kloak ikke er stoppet til. Hvis kloakken er stoppet, vil der nemlig også være risiko for, at denne vil flyde over, og vandet herfra kan i værste falde ende i dit fundament eller i din kælder.

Hvis du tilgår tagrenden fra en stige, bør du altid sørge for at afstive tagrenden ved at ligge et bræt ned i, der hvor stigen støtter. Hvis du ikke gør dette, kan din tagrend blive skæv, hvilket potentiel kan øge risikoen for at regnvand ikke opsamles korrekt og skabet skader som nævnt ovenfor.