Kat elsker støvsuger

Om denne video

Visninger : 6736

Category: De sjove, De søde og Katte.

Share
       
Share

Indsendt af Henrik H,
Er din kat bange for støvsugeren? Se denne video og mød en kat der ihvertfald ikke har det på samme måde!

DAGENS SJOVE BILLEDE

LIKE VORES FACEBOOK SIDE OG FÅ SJOVE BILLEDER HVER DAG!   

SE FLERE SJOVE BILLEDER HER

Husk at regne dit kæledyr med i budgettet - Del billedet på Facebook her!

Det er ikke alle der overvejer at det har visse omkostninger at erhverve sig et kæledyr, og at det derfor kan være en god ide at indregne kæledyrets omkostninger i ens budget, før man anskaffer sig et. I denne artikel vil vi give gode råd til hvilke økonomiske overvejelser du bør gøre dig, før du får dig et kæledyr.

Omkostninger

Der er mange forskellige udgifter forbundet med at have kæledyr, og nogle dyr har højere omkostninger end andre. Heste og hunde er for eksempel dyre kæledyr at have, mens fisk, fugle, små gnavere og katte er billigere at have.

Forskellige dyr kræver forskellige ting, men i dette eksempel har vi valgt at tage udgangspunkt i hvad det vil koste at have en hund. Hvis du har dig en hund, bør du i dit budget afsætte poster til foder, grundudstyr (kurv, tæppe, skål og lignende), loppekure, hundetræning og andet udstyr (legetøj, tøj, børste og lignende). Hvis budgettet er stramt kan du dog overveje at droppe noget af ekstraudstyret. Det kan godt være du synes at katten ser sød ud når den har en trøje på, men katten er egentlig ligeglad med om den ser sød ud.

Forsikring

Det er også vigtigt at indtænke forsikringer til dit kæledyr, dyrlægetjek og andre uforudsete udgiver til dit kæledyr i dit budget. Man skal selvfølgelig sørge for at dyret har det godt, og dette indebærer at få hunden til dyrlæge hvis den har brug for det. Dyrlæger kan dog også være en stor udgift, og derfor er det vigtigt at afsætte penge til det, hvis det pludselig bliver nødvendigt.

Hjælp til at lægge et budget

Via nettet kan man finde forskellige lister med vejledende priser på de forskellige poster til et budget for et kæledyr. Disse lister kan være et godt værktøj til at lave et hurtigt overslag på hvad det koster at have et kæledyr og kan give et godt overblik.

Det nemmeste ved at lægge et budget for dit kæledyr, vil være at lave et ark i Excel hvor du sætter de forskellige poster og priserne ind, hvorefter Excel selv regner tallene sammen for dig.

Ved du ikke hvordan du bruger Excel, kan du altid hente hjælpe forskellige Excel-guides, som denne: https://excel-guiden.dk/. Der findes også kurser på nettet, hvor du kan se masse videoer, hvor en underviser forklarer, hvordan du bruger programmet. Et sådan video-kursus kan du ser: Excel kursus.