Der kan også tages gas på katten

Om denne video

Visninger : 1948

Category: De sjove og Katte.

Share
       
Share

Indsendt af Anders,
I denne video tager nogle gutter gas på deres kat ved at sætte plasticfolie op i dens kattelem

DAGENS SJOVE BILLEDE

LIKE VORES FACEBOOK SIDE OG FÅ SJOVE BILLEDER HVER DAG!   

SE FLERE SJOVE BILLEDER HER

Kondomer af dyretarme – et indblik i kondomets historie - Del billedet på Facebook her!

Kondomer er et af de mest udbredte og brugte præventionsmidler, da kondomet, i modsætningen til andre præventionsmidler, beskytter mod både uønsket graviditet og seksuelt overførte sygdomme. I dag er kondomer produceret af latex og naturgummi, men sådan har det ikke altid været. Før man fik viden der ledte frem til produktionen af de kondomer vi kender fra i dag, hvilket vil vil kigge nærmere på i denne artikel.

Kondomets historie

Vi ved at behovet for kondomer stort set altid har været til stede. I det gamle Grækenland fandtes der enormt mange teorier om hvordan man kunne undgå at blive gravid, og man har ligeledes fundet malerier fra det gamle Egypten, der kan dateres op til 3.000 år tilbage, hvor der er tegnet mænd med kondomer på. Det var romerne der først begyndte at benytte blærer fra dyr til at lave kondomer af, men dette handlede først og fremmest om at beskytte sig mod sygdomme end mod svangerskab.

Man skal helt frem til 1600-tallet, før kondomer første gang bliver nævnt på skrift i dagbøger fra hoffets frøkner i Frankrig. Her brugte man tarme fra okser og får til at lave kondomer af, der også have små silkesløjfer til at binde kondomet om lemmet med. På denne tid blev kondomerne vasket, hængt til tørre og genbrugt. På dette tidspunkt blev de dog ikke kaldt kondomer, men “engelske huer”.

Vi kan takke bilproducenterne for de kondomer vi kender i dag, da de i 1800-tallet opdagede latexgummi ved et tilfælde da de ville producere dæk. Herefter gik det stærkt, og gummikondomet kom i masseproduktion. Det siges dog at disse kondomer var tykke som cykelslanger og at den tynde udgave først kom frem i 1930’erne.

Også relevant i dag

Også i dag er det yderst relevant at beskytte sig mod seksuelt overførte sygdomme. De seneste 10 år er sygdommen klamydia blevet spredt mere og mere blandt unge mellem 20 og 29 år, hvilket du kan læse mere om her. Historien taler dog for sig selv – det er vigtigt at bruge kondom. Der findes en masse forskellige hjemmesider hvor du nemt og hurtigt kan købe billige kondomer og billig glidecreme, så der er ingen undskyldninger. Vær du bare glad for de ikke længere bliver lavet af dyretarme.