Bloggen

Vælg kvalitetsfoder til din hund

Share

Du kan ikke spise din hund af med hvad som helst. En hund skal have et godt og sundt foder, der er specialfremstillet til en hund.

Der er mange produkter på markedet, så det er vigtigt, at du sætter dig godt ind i, hvilket foder der passer bedst til netop din hund.

Giv ikke din hund menneskemad

Det er en misforståelse, at en hund sætter lige så stor pris på lækker menneskemad, som du gør. Det kan godt være, at hunden godt kan lide det og hapser det i sig med stor appetit, men det er altså ikke godt for hunden.

Menneskemad er ernæringsmæssigt ikke tilstrækkeligt for en hund. Og helt anderledes sammensat.

Det er typisk mere fedt og mere krydret, end hvad der er godt for en hund. Derfor kan hunden blive fejlernæret og for tyk af at spise menneskemad. Det er ret synd for den.

Selv om maden givetvis er givet med stor kærlighed, så bør du undlade at gøre det. Det betyder ikke, at du ikke må stikke den en godbid i ny og næ – men begræns det til det.

Giv din hund det bedste foder

Der findes så meget godt hundefoder på markedet. Det er ikke så vigtigt, at du bruger et bestemt mærke.

Det, du skal kigge efter er, hvilken slags hund det er bedst egnet til. Det kan jeres dyrlæge vejlede om, eller du kan læse grundigt på foderets emballage.

Dels skal foderet være egnet til den størrelse hund, som din har. Dels kan der være nogle aldersbestemte forhold, der gør sig gældende.

Hvalpe, unghunde, drægtige hunde og hel- eller halvgamle hunde skal alle sammen have noget forskelligt at spise. Foderet vil være sammensat, så det passer nøjagtigt til målgruppen.

Ønsker du mere vejledning og information om forskelligt hundefoder, så kan du læse denne test af hundefoder gøre dig meget klogere på det. Der er fire af de bedste mærker af hundefoder blevet testet og vurderet. Lad dig evt. inspirere af testen.

Husk at ændre på foderet af og til, så hunden ikke bliver så kræsen, at den har svært ved at vænne sig til det foder, som den skal have senere i livet.

Husk at motionere hunden

Foder og aktivitetsniveau hænger sammen. For at give hunden de mest optimale forhold, så bør du motionere hunden i et niveau, der passer til hundens størrelse, alder og foderstand.

Denne motion får den måske ikke, med mindre du sørger for det. Det er et ret stort ansvar, men dels ved du, at det er det rigtige at gøre for din hund, og dels tager du som bekendt ikke skade af selv at komme ud at motionere. Så det er den perfekte win-win.

Giv din hund det, den har bedst af at spise. Giv den også den mængde motion, den har bedst af. Gør du det, får du en hund, der stortrives og er glad og tilfreds. Der er meget livsglæde forbundet med mad og motion – også for en hund.

       

DAGENS SJOVE BILLEDE

LIKE VORES FACEBOOK SIDE OG FÅ SJOVE BILLEDER HVER DAG!   

SE FLERE SJOVE BILLEDER HER
Om dette indlæg

Uploaded den: 23 december, 2014

Category: De søde og Hunde.