Bloggen

6 tips til at holde din kat sund og glad

Share

kært kæledyr i mange hjem, og derfor er der mange katteejere, som gerne vil passe godt på deres kats helbred. Her kan du læse de 5 bedste tip til, hvordan du holder din kat sund og glad. Med den rette pleje, kan din kat blive op imod 20 år gammel.

Husk kattens instinkter

Selvom katten at domesticeret, så har den stadig masser af instinkter, som der skal tages hensyn til. Derfor er det vigtigt, at den eksempelvis får lov til at hvæsse sine kløer og vaske sig. Husk på at katten er et meget renligt dyr, og derfor er det også vigtigt, at den altid har adgang til en ren kattebakke.

Katte har typisk også masser af jagtinstinkter tilbage. Mange katte nyder derfor at kunne betragte stuen fra en højt placeret udkigspost. Det kan også være en god idé, hvis du imødekommer dette behov.

Pas på kattens vægt

Det er en god idé at holde øje med din kats vægt, så den ikke bliver overvægtig. Især steriliserede katte kan have en tendens til at tage på.

Hvis du har en kat, som har en tendens til at tage på, kan det være en god idé at afmåle den foder hver dag. Du kan også sørge for ekstra tid til leg for at motionere katten, så vægten holdes nede.

Sørg for at den drikker nok

Urinvejsproblemer er almindelige hos katte, men risikoen kan sænkes, hvis katten drikker rigelige mængder vand. Sørg derfor for at skift kattens drikkevand regelmæssigt, så det altid er rent. Nogen katte sætter også pris på rindende vand, og derfor kan det være en god idé at købe en fontæne fra en dyreforretning.

Risikoen for urinvejsproblemer øges yderligere, hvis katten eksempelvis går og holder på urinen, hvilket ofte sker, hvis kattebakken ikke er ren.

Aktiver katten

Katte i naturen bruger meget af dagen på at jage, hvilket ikke er muligt, hvis du har en kat der går inde. I så fald er det vigtigt, at du dagligt giver dig tid til at motionere katten. Mange katte er meget legesyge og deres instinkter betyder, at de gerne vil jage forskelligt legetøj.

Det er vigtigt at huske, at daglig leg med din kat er en form for kvalitetstid. Det er derfor en god idé at give din kat fuld opmærksomhed i dette tidsrum.

Vælg det rigtige foder

Kattens foder spiller en vigtig rolle i forhold til dens sundhed, og derfor er det vigtigt at vælge det rigtige. Foder til steriliserede katte kan eksempelvis hjælpe dig med at kontrollere kattens vægt. Det er også vigtigt at være opmærksom på, at meget af det billigste foder til katte kan øge risikoen for urinvejsproblemer på grund af den lave foderkvalitet.

Ud over tørfoder kan det være en god idé også at give katten vådfoder. Det vil hjælpe med at holde kattens tænder sunde, og derudover mindsker det risikoen for urinvejsproblemer, da det giver katten mere væske igennem kosten.

Hvis du vil lære mere, om hvordan du holder din kat sund og glad så klik her. Du finder blandt andet tests af kattegrus, kattemad og kattelegetøj.

       

DAGENS SJOVE BILLEDE

LIKE VORES FACEBOOK SIDE OG FÅ SJOVE BILLEDER HVER DAG!   

SE FLERE SJOVE BILLEDER HER
Om dette indlæg

Uploaded den: 23 december, 2014

Category: De søde og Hunde.